Zavod za javno zdravlje Pančevo sedmu godinu za redom organizuje fotokonkurs i izložbu fotografija „Objektivom kroz svet oko nas“. Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine, a ovogodišnja tema je “Čarobnjaštvo prirode”.
Želja nam je da prikažemo moć prirode, njenu energiju stvaranja, magiju kojom boji, kiti i ulepšava našu planetu i čini je čarobnom, ali i energiju razaranja kojom nas opominje da moramo povesti računa o svom ponašanju, činjenju, bahatosti i neshvatanju da će i posle nas ova planeta nekome trebati.
Zamišljeno je da izložba bude konciprana od fotografija prirode Srbije u kojoj se ogleda čarobnjaštvo prirode u svom pozitivnom (lepote Srbije) i negativnom aspektu (poplave, klizišta, razaranja, vetar, suša…), ali i uticaj čoveka na prirodu Srbije.
Izložba se organizuje pod patronatom Fotosaveza Srbije (2017/48) i pokroviteljstvom Grada Pančeva – Sekretarijata za životnu sredinu gradske uprave.

Prihvataće se fotografije koje se odnose na sve segmente životne sredine.
Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografija mladih do 16 godina i Izložba fotografija odraslih autora. Svaki autor može da podnese do 4 fotografije u digitalnom obliku u boji ili crno-bele. Propozicije i prijava i na www.fotoss.org  Prijem radova do 15. maja 2017.

Fotografija u naslovu najave: Đani Bardoti-Suton (Objektivom kroz svet oko nas 2016.)

Propozicije

Prijava

Ostavite odgovor