Почев од 2013. године, у Србији се као и у Европи, сада већ традиционално, организује акција под називом „Европска недеља тестирања на ХИВ и Хепатитисе“  која претходи обележавању 1. децембра, Светског АИДС дана. Данас, напредак у лечењу ХИВ позитивних и оболелих особа омогућава да људи који живе са ХИВ-ом, могу да имају дуг и квалитан живот, ако се дијагноза постави што је раније могуће. Веома је важно  да особе који имају ризик за  ХИВ инфекцију, сазнају свој статус што пре, а то се може постићи само тестирањем.

Поводом обележавања Европске недеље тестирања  и 1. децембра, Светског дана борбе против ХИВ-а, у Заводу за јавно здравље Панчево ул. Вука Караџића  бр. 8 (бивша Железничка амбуланта), биће организовано ТЕСТИРАЊЕ И САВЕТОВАЊЕ НА ХИВ И ХЕПАТИТИСЕ у периоду  29.11.2021. до 03.12.2021. у времену 08-12h

Свe заинтересоване особе могу доћи на тестирање које је поверљиво, анонимно, бесплатно, није потребан упут, не заказује се, обавезно не доручковати. За све додатне информације можете се јавити на телефон 310-466.

Оставите одговор