Počev od 2013. godine, u Srbiji se kao i u Evropi, sada već tradicionalno, organizuje akcija pod nazivom „Evropska nedelja testiranja na HIV i Hepatitise“  koja prethodi obeležavanju 1. decembra, Svetskog AIDS dana. Danas, napredak u lečenju HIV pozitivnih i obolelih osoba omogućava da ljudi koji žive sa HIV-om, mogu da imaju dug i kvalitan život, ako se dijagnoza postavi što je ranije moguće. Veoma je važno  da osobe koji imaju rizik za  HIV infekciju, saznaju svoj status što pre, a to se može postići samo testiranjem.

Povodom obeležavanja Evropske nedelje testiranja  i 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv HIV-a, u Zavodu za javno zdravlje Pančevo ul. Vuka Karadžića  br. 8 (bivša Železnička ambulanta), biće organizovano TESTIRANJE I SAVETOVANJE NA HIV I HEPATITISE u periodu  29.11.2021. do 03.12.2021. u vremenu 08-12h

Sve zainteresovane osobe mogu doći na testiranje koje je poverljivo, anonimno, besplatno, nije potreban uput, ne zakazuje se, obavezno ne doručkovati. Za sve dodatne informacije možete se javiti na telefon 310-466.

Ostavite odgovor