Поводом Светског дана воде Завод за јавно здравље подсећа све институције чији је производни циклус на било који начин повезан са водом, било да је вода улазна сировина или из производње проистичу отпадне воде, да је Завод акредитована и овлашћена институција за узорковање и испитивање воде за пиће, површинских и подземних вода, као и отпадних вода. Савремено опремљени, са стручним, компетентним кадром можемо одговорити сваком захтеву у погледу контроле воде. Позивамо Вас да своје душтвено одговорно пословање покажете и контролом квалитета воде, а ми ћемо Вам бити поуздан партнер.

Зајдено до циља: здравља становништва и безбедне животне средине!

Усвајањем резолуције Генералне скупштине Уједињених Нација у децембру 1992. године одређено је да се 22. марта сваке године обележава Светски дан воде сагласно препорукама Конференције Уједињених Нација о заштити животне средине и одрживом развоју.

Циљ обележавања Светског дана воде је подсећање на значај воде за живот и здравље свог живог света на нашој планети.  Тема Светског дана вода 2016. године је ВОДА И ПОСЛОВИ.

На Светски дан воде људи свугде у Свету показују да брину и да имају моћ да направе промене. Ове године многи ће бити фокусирани на то да вода и посао могу да промене људски живот. Скоро сви послови су повезани са водом и на оне који обезбеђују њихову испоруку.

Обележавање овогодишњег Светског дана вода има за циљ да прикаже како довољна количина и квалитет воде може променити живот радника, средстава за живот па чак и да трансформише друштво и економију. Тема је усмерена на јачање сарадње у оквиру институција, корисника социјалног и економског сектора да би се постигао консензус о одрживим циљевима развоја, а који се највише односи на потребе за водом у будућности. Сарадња у области вода има етичку, социјалну, политичку, институционалну и економску димензију и препознаје се као добар биланс између потреба и приоритета у овој области.

Оставите одговор