Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и мрежа института и завода за јавно здравље у Србији, расписују конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова на теме:

  1. ЧУВАМ СВОЈЕ ЗУБЕ, ПОНОСИМ СЕ ОСМЕХОМ”
  2. „ПОДРЖИ ДОЈЕЊЕ! МАЈЧИНО МЛЕКОНАЈБОЉА ХРАНА
  3. „ПРАВИЛНА ИСХРАНА= ЗДРАВЉЕ”

Конкурс је намењен деци из предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади.

За сваку од тема, по три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика узраста I–IV разред основне школе и V–VIII разред основне школе, предшколске установе и школе могу да доставе окружном заводу за јавно здравље, Центру за промоцију здравља, са назнаком „За конкурс – Недеља здравља уста и зуба”, односно „За конкурс – Светска недеља дојења” и „За конкурс – Октобар месец правилне исхране”најкасније до 31. октобра 2022. године. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Најбољи ликовни и литерарни радови биће изабрани на нивоу округа, а затим их окружни заводи/институти за јавно здравље достављају Институту за јавно здравље Србије„ДрМиланЈовановић Батут”до 21.новембра 2022. Године како би се за сваку од кампања прогласио и промовисао најбољи дечији рад који ће бити штампан у виду постера током 2023. године.

Конкурс није наградног карактера (иако у складу самогућностима могу бити обезбеђене награде), већ се кроз израду ,избор и промоцију најбољих дечијих радова подстиче здравствено васпитни рад. Најбољи радови биће изабрани и промовисани на окружном нивоу, а најбољи радови на националном нивоу биће постављени на сајт Института за јавно здравље Србије. Радови се невраћају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено промотивног материјала у циљу континуиране промоције здравих стилова живота.

фотографија: Прво место у категорији ликовних радова за децу предшколског узраста на конкурсу „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“ 2021. године, ПУ „Радосно детињство“, вртић „Дунавски цвет“ Нови Сад.

Ostavite odgovor