Zavod za javno zdravlje Pančevo desetu godinu organizuje fotokonkurs i izložbu fotografija Objektivom kroz svet oko nas. Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine, a ovogodišnja tema je “Ludosti i eko-mudrosti”

Ovi značajni ekološki datumi ove godine nas opominju da je krajnji rok da:

  • svoju pažnju i aktivnosti usmerimo na restauraciju planete i „resetovanje“ naših stavova…
  • resetujemo ponašanje, izbor od toga šta jedemo, kupujemo, kako se krećemo,  koliko toga bespotrebno trošimo i bacamo..
  • shvatimo da je, to kako se ponašamo prema drugim živim bićima i planeti baš onako, kako ne bi želeli da se sa nama ophode.

Ideja nam je da ovom izložbom pokažemo pametne, mudre, ekološke, održive izbore, i sve ludosti koje srećemo u okruženju, one negativne, i pre svega one pozitivne koje mogu biti ideje za velike eko-mudrosti.

Zamišljeno je da izložba bude konciprana od fotografija prirode Srbije u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije i uticaj čoveka na prirodu Srbije. Cilj nam je da istaknemo primere i ideje za obnovu naše svesti i našeg življenja u skladu sa prirodom.

Izložba se organizuje pod patronatom Fotosaveza Srbije (2021/42).

Prihvataće se fotografije koje se odnose na sve segmente životne sredine.

Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografija mladih do 16 godina  i Izložba fotografija odraslih autora.

Svaki autor može da podnese do 4 fotografije u digitalnom obliku u boji ili crno-bele. Propozicije i prijava i na sajtu Foto-saveza Srbije www.fotoss.org

Prijem radova do 25. aprila 2021.

PROPOZICIJE, PRIJAVA

U naslovu konkursa rad „Čepom do osmeha“ autora Valo Jana, Objektivom kroz svet oko nas 2018.

Ostavite odgovor