Завод за јавно здравље Панчево десету годину организује фотоконкурс и изложбу фотографија Објективом кроз свет око нас. Изложба је посвећена Дану планете Земље и Светском дану заштите животне средине, а овогодишња тема је “Лудости и еко-мудрости”

Ови значајни еколошки датуми ове године нас опомињу да је крајњи рок да:

  • своју пажњу и активности усмеримо на рестаурацију планете и „ресетовање“ наших ставова…
  • ресетујемо понашање, избор од тога шта једемо, купујемо, како се крећемо,  колико тога беспотребно трошимо и бацамо..
  • схватимо да је, то како се понашамо према другим живим бићима и планети баш онако, како не би желели да се са нама опходе.

Идеја нам је да овом изложбом покажемо паметне, мудре, еколошке, одрживе изборе, и све лудости које срећемо у окружењу, оне негативне, и пре свега оне позитивне које могу бити идеје за велике еко-мудрости.

Замишљено је да изложба буде конципрана од фотографија природе Србије у којима се огледа и позитиван и негативан аспект животне средине Србије и утицај човека на природу Србије. Циљ нам је да истакнемо примере и идеје за обнову наше свести и нашег живљења у складу са природом.

Изложба се организује под патронатом Фотосавеза Србије (2021/42).

Прихватаће се фотографије које се односе на све сегменте животне средине.

Изложба ће се реализовати у два сегмента: Изложба фотографија младих до 16 година  и Изложба фотографија одраслих аутора.

Сваки аутор може да поднесе до 4 фотографије у дигиталном облику у боји или црно-беле. Пропозиције и пријава и на сајту Фото-савеза Србије www.fotoss.org

Пријем радова до 25. априла 2021.

ПРОПОЗИЦИЈЕ, ПРИЈАВА

У наслову конкурса рад „Чепом до осмеха“ аутора Вало Јана, Објективом кроз свет око нас 2018.

Ostavite odgovor