Zavod za javno zdravlje Pančevo ove godine organizuje 8. fotokonkurs i izložbu fotografija „Objektivom kroz svet oko nas 2018“, a tema je “OD PLASTIKE DO FANTASTIKE”

Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine koji ove godine potenciraju priču o ograničenju upotrebe plastike koja zatrpava planetu, guši je i truje i ne može se razgraditi za čitav vek. Ideja nam je da ovom izložbom pokažemo da lepotu prirode nije potrebno dodatno ukrašavati, da plastika ne živi u prirodi, da iako se toliko odomaćila u našim životima i okruženju, mora imati razumnu meru i sklad.

Zamišljeno je da izložba bude koncipirana od fotografija prirode Srbije, pristiglih na fotokonkurs, u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije i uticaj čoveka na prirodu Srbije. Cilj nam je da se svi zajedno zapitamo da li, „ako nosimo plastično odelo i plastika je naša hrana, da li smo plastični i mi?“  i pokrenemo akcije na buđenju svesti o delovanju pojedinca i društva na kvalitet života i zdravlje u celini. Dakle, plastika i fantastika kao asocijacije na negativna i pozitivna okruženja u kojima živimo.

Fotokonkurs se organizuje prema pravilniku Foto saveza Srbije, a otvoren je do 08.maja 2018. (propozicije i prijavni list i na sajtu www.fotoss.org) PROPOZICIJE, PRIJAVNI LIST

Fotografije za izložbu nakon isteka roka za prijem fotografija, bira selektor Imre Sabo majstor fotografije Foto saveza Srbije.

Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografije mladih do 16 godina  i Izložba fotografije odraslih autora i biće deo ekološkog segmenta Međunarodnog BUDI festivala u Pančevu, a organizuje se pod pokroviteljstvom Fotosaveza Srbije (2018/41).

Fotografija u najavi – Dragan Lapčević „Vršački breg“

Ostavite odgovor