Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke i ovim povodom Zavod za javno zdravlje Pančevo podržava udruženje Ženski centar „Milica“ i biciklistički karavan „DAJ PEDALU RAKU“. Cilj manifestacije “DAJ PEDALU RAKU” je podizanje svesti društvene zajednice, a posebno žena, o značaju preventivnih i redovnih pregleda dojki, ranog dijagnostikovanja i lečenja bolesti kao i promovisanje zdravih načina života.

U subotu, 3. oktobra, tačno u 12 časova počeće biciklistička vožnja, kao znak podrške ženama koje trenutno biju bitku sa ovom opakom bolešću, u Pančevu, na pančevačkom keju. Vožnja bicikala, trotineta i rolera počinje na“Gradskoj plaži”, vozi se stazom oko keja i završava se na istom mestu.

Biciklistički karavan odvija se u isto vreme u više mesta u Srbiji:  Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Trsteniku, Lapovu, Stopanji, Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu,Topoli, Pančevu, Čačku, Kučevu, Velikom Gradištu, Sremskoj Mitrovici, Sremskoj Kamenici, Užicu, Aranđelovcu, Svrljigu, Smederevu,  Arilju, Gornjem Milanovcu, Zaječaru, Šapcu, Jošaničkoj Banji…i u Ljubljani, u Sloveniji.

Pozivamo sve zainteresovane da zajedno “damo pedalu” raku ovom simboličnom vožnjom!

Okupljanje učesnika je u 11 i 45 časova na “Gradskoj plaži”.

https://www.facebook.com/events/1708782879277533/

 

Ostavite odgovor