Октобар је месец борбе против рака дојке и овим поводом Завод за јавно здравље Панчево подржава удружење Женски центар „Милица“ и бициклистички караван „ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ“. Циљ манифестације “ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ” је подизање свести друштвене заједнице, а посебно жена, о значају превентивних и редовних прегледа дојки, раног дијагностиковања и лечења болести као и промовисање здравих начина живота.

У суботу, 3. октобра, тачно у 12 часова почеће бициклистичка вожња, као знак подршке женама које тренутно бију битку са овом опаком болешћу, у Панчеву, на панчевачком кеју. Вожња бицикала, тротинета и ролера почиње на“Градској плажи”, вози се стазом око кеја и завршава се на истом месту.

Бициклистички караван одвија се у исто време у више места у Србији:  Београду, Врњачкој Бањи, Новом Саду, Суботици, Сомбору, Трстенику, Лапову, Стопањи, Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу,Тополи, Панчеву, Чачку, Кучеву, Великом Градишту, Сремској Митровици, Сремској Каменици, Ужицу, Аранђеловцу, Сврљигу, Смедереву,  Ариљу, Горњем Милановцу, Зајечару, Шапцу, Јошаничкој Бањи…и у Љубљани, у Словенији.

Позивамо све заинтересоване да заједно “дамо педалу” раку овом симболичном вожњом!

Окупљање учесника је у 11 и 45 часова на “Градској плажи”.

https://www.facebook.com/events/1708782879277533/

 

Ostavite odgovor