Завод за јавно здравље Панчево је 1. октобра 2022. године бициклистичком вожњом „ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ“ заједно са нашим суграђанима, са ученицима и професорима Гимназије „Урош Предић“ из Панчева (еколошка секција „Гимзелени“) и са члановима удружења Ротари клуба „Панчево-Михајло Пупин“ пружио подршку свим женама које се боре са раком дојке. Акцији су се придружиле и жене које су победиле рак дојке.

Овом бициклистичком вожњом подсетили смо све жене на значај редовних превентивних прегледа, све суграђане на значај физичке активности и заједно смо обележили Октобар- међународни месец борбе против рака дојке.

Акцију „ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ“ сваке године организује удружење „Женски центар Милица“, у сарадњи са партнерима, у више градова у региону.

Бициклистичка вожња подршке “Дај педалу раку – регион 2022.” организовала се у 30 градова Србије: Београду, Новом Саду, Врњачкој Бањи, Нишу, Врању, Ужицу, Краљеву, Крушевцу, Чачку, Крагујевцу, Тополи, Кучеву, Стопањи, Трстенику, Мајданпеку, Суботици, Аранђеловцу, Лесковцу, Горњем Милановцу, Великом Градишту, Ариљу, Сврљигу,Шапцу, Панчеву, Тутину, Лапову, Сремској Каменици, као и у градовима земаља у региону, Хрватској и Словенији: Словенској Бистрици и Загребу.

Подршку акцији дали су и Клинички центар Ниш, Клинички центар Крагујевац, Институт за онкологију Војводине и Институт за онкологију и радиологију Србије, који су тачно у 12 сати подигли заставу манифестације „Дај педалу раку“ дајући подршку борби против рака дојке. Акцију су подржали и Министарство здравља Републике Србије, Министрство за спорт и омладину као и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Панчево је и ове године, тачно у подне, био део ове регионалне манифестације.

Захваљујемо се свим учесницима овогодишње бициклистичке вожње подршке што су нам помогли да ову акцију реализујемо и у нашем граду.

Фотографије „Дај педалу раку“:

https://www.facebook.com/1491171620901554/posts/pfbid0EPBUwxNknaFog5sPj9ThEFKnim3dVu1aQbVGaQGnGGUVcmaQ63EK4sfgNMwUHW1tl/

Видео „Дај педалу раку“:

https://www.facebook.com/1491171620901554/posts/pfbid0gSyd7VAvCzutmbxsmEg3iCFCAd1g2RtvT9HWYyJfMhBFNR11W3JNLFzvv5xfBgrVl/

Ostavite odgovor