Zavod za javno zdravlje Pančevo je 1. oktobra 2022. godine biciklističkom vožnjom „DAJ PEDALU RAKU“ zajedno sa našim sugrađanima, sa učenicima i profesorima Gimnazije „Uroš Predić“ iz Pančeva (ekološka sekcija „Gimzeleni“) i sa članovima udruženja Rotari kluba „Pančevo-Mihajlo Pupin“ pružio podršku svim ženama koje se bore sa rakom dojke. Akciji su se pridružile i žene koje su pobedile rak dojke.

Ovom biciklističkom vožnjom podsetili smo sve žene na značaj redovnih preventivnih pregleda, sve sugrađane na značaj fizičke aktivnosti i zajedno smo obeležili Oktobar- međunarodni mesec borbe protiv raka dojke.

Akciju „DAJ PEDALU RAKU“ svake godine organizuje udruženje „Ženski centar Milica“, u saradnji sa partnerima, u više gradova u regionu.

Biciklistička vožnja podrške “Daj pedalu raku – region 2022.” organizovala se u 30 gradova Srbije: Beogradu, Novom Sadu, Vrnjačkoj Banji, Nišu, Vranju, Užicu, Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Kragujevcu, Topoli, Kučevu, Stopanji, Trsteniku, Majdanpeku, Subotici, Aranđelovcu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Velikom Gradištu, Arilju, Svrljigu,Šapcu, Pančevu, Tutinu, Lapovu, Sremskoj Kamenici, kao i u gradovima zemalja u regionu, Hrvatskoj i Sloveniji: Slovenskoj Bistrici i Zagrebu.

Podršku akciji dali su i Klinički centar Niš, Klinički centar Kragujevac, Institut za onkologiju Vojvodine i Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, koji su tačno u 12 sati podigli zastavu manifestacije „Daj pedalu raku“ dajući podršku borbi protiv raka dojke. Akciju su podržali i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Ministrstvo za sport i omladinu kao i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Pančevo je i ove godine, tačno u podne, bio deo ove regionalne manifestacije.

Zahvaljujemo se svim učesnicima ovogodišnje biciklističke vožnje podrške što su nam pomogli da ovu akciju realizujemo i u našem gradu.

Fotografije „Daj pedalu raku“:

https://www.facebook.com/1491171620901554/posts/pfbid0EPBUwxNknaFog5sPj9ThEFKnim3dVu1aQbVGaQGnGGUVcmaQ63EK4sfgNMwUHW1tl/

Video „Daj pedalu raku“:

https://www.facebook.com/1491171620901554/posts/pfbid0gSyd7VAvCzutmbxsmEg3iCFCAd1g2RtvT9HWYyJfMhBFNR11W3JNLFzvv5xfBgrVl/

Ostavite odgovor