У сусрет светском дану без дуванског дима, Завод за јавно здравље Панчево у сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије организује у уторак 24.04.2018. у малој сали градске управе  трибину “Да ли знате колико су наргиле штетне?” намењену јавности, здравственим и просветним радницима и свим заинтересованим лицима.

Како је уочена појава некритичне доступности наргила све млађој популацији (основношколски узраст!!!), опште неинформисаности о штетности и озбиљним последицама по здравље, недореченој законској регулативи уз ширење мреже наргила барова у земљи (као и у Панчеву), неопходно је да се покрену активности на развијању свести посебно младих, али и родитеља, наставника и опште јавности о опасности која прети.

Садржај трибине:

  1. Уводна реч директора Завода за јавно здравље Панчево – Прим. др Љиљана Лазић
  2. Резултати у превенцији употребе дувана у Јужнобанатском округу и нови изазови у раду са младима – Јелена Крстић, дипл.педагог, здравствени сарадник Завода за јавно здравље Панчево
  3. Информације о Истраживању употребе дувана у Србији међу младима 13-15 година старости – Мр сц. Надежда Николић, Канцеларија за превенцију пушења, Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”
  4. Јавноздравствени аспекти употребе наргила – др Биљана Килибарда, Канцеларија за превенцију пушења, Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”

 

Оставите одговор