U susret svetskom danu bez duvanskog dima, Zavod za javno zdravlje Pančevo u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije organizuje u utorak 24.04.2018. u maloj sali gradske uprave  tribinu “Da li znate koliko su nargile štetne?” namenjenu javnosti, zdravstvenim i prosvetnim radnicima i svim zainteresovanim licima.

Kako je uočena pojava nekritične dostupnosti nargila sve mlađoj populaciji (osnovnoškolski uzrast!!!), opšte neinformisanosti o štetnosti i ozbiljnim posledicama po zdravlje, nedorečenoj zakonskoj regulativi uz širenje mreže nargila barova u zemlji (kao i u Pančevu), neophodno je da se pokrenu aktivnosti na razvijanju svesti posebno mladih, ali i roditelja, nastavnika i opšte javnosti o opasnosti koja preti.

Sadržaj tribine:

  1. Uvodna reč direktora Zavoda za javno zdravlje Pančevo – Prim. dr Ljiljana Lazić
  2. Rezultati u prevenciji upotrebe duvana u Južnobanatskom okrugu i novi izazovi u radu sa mladima – Jelena Krstić, dipl.pedagog, zdravstveni saradnik Zavoda za javno zdravlje Pančevo
  3. Informacije o Istraživanju upotrebe duvana u Srbiji među mladima 13-15 godina starosti – Mr sc. Nadežda Nikolić, Kancelarija za prevenciju pušenja, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”
  4. Javnozdravstveni aspekti upotrebe nargila – dr Biljana Kilibarda, Kancelarija za prevenciju pušenja, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”

 

Ostavite odgovor