Od sutra počinje organizovana akcija imunizacije stanovnika Pančeva bez zakazivanja, vakcinom Sinofarm kineskog proizvodača, u svim naseljenim mestima. Kompletnu oranizaciju i nadzor nad vakcinacijom sprovodi Gradski štab za vanredne situacije, putem Zavoda za javno zdravlje Pančevo i Doma zdravlja Pančevo.

Medicinske ekipe Doma zdravlja koje sprovode vakcinaciju svaki dan će biti u drugom naseljenom mestu prema ranije utvrđenom rasporedu objavljenom na sajtu Zavoda, Doma zdravlja, Grada Pančeva i u sredstvima javnog informisanja.

Punktovi za vakcinaciju na kojima građani mogu da se imunizuju bez zakazivanja biće otvoreni u mesnim ambulantama od 8:00 do 15 časova dana kada je zakazana imunizacija u tom naseljenom mestu.

Građani ne treba da čekaju poziv, biće primljeni na svakom punktu gde je tog dana organizovana vakcinacija.

Vakcinacijom će biti obuhvaćeni sve starosne kategorije stanovnika počev od 18 godina, a prioritet imaju sugrađani stariji od 65 godina.

Svi podaci o vakcinisanim osobama unosiće se u istu bazu kao i za ostale građane koji su se prijavili preko portala eUprave. Uporedo se nastavlja i vakcinacija stanovnika koji su se prijavili putem portal eUprave po unapred zakazanom terminu na lokacijama u samom gradu.

Radpored vakcinacija bez zakazivanja:
Zdravstvena stanica Jabuka – 7. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Dolovo – 8. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Glogonj – 9. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Kačarevo – 10. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Omoljica za građane Omoljice i Ivanova – 11. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Starčevo – 12. april 8-15 časova
Zdravstvena stanica Banatsko Novo Selo – 13. april od 8 do 15 časova
Zdravstvena stanica Banatski Brestovac – 14. april od 8 do 15 časova

Ostavite odgovor