Од сутра почиње организована акција имунизације становника Панчева без заказивања, вакцином Синофарм кинеског производача, у свим насељеним местима. Комплетну оранизацију и надзор над вакцинацијом спроводи Градски штаб за ванредне ситуације, путем Завода за јавно здравље Панчево и Дома здравља Панчево.

Медицинске екипе Дома здравља које спроводе вакцинацију сваки дан ће бити у другом насељеном месту према раније утврђеном распореду објављеном на сајту Завода, Дома здравља, Града Панчева и у средствима јавног информисања.

Пунктови за вакцинацију на којима грађани могу да се имунизују без заказивања биће отворени у месним амбулантама од 8:00 до 15 часова дана када је заказана имунизација у том насељеном месту.

Грађани не треба да чекају позив, биће примљени на сваком пункту где је тог дана организована вакцинација.

Вакцинацијом ће бити обухваћени све старосне категорије становника почев од 18 година, а приоритет имају суграђани старији од 65 година.

Сви подаци о вакцинисаним особама уносиће се у исту базу као и за остале грађане који су се пријавили преко портала еУправе. Упоредо се наставља и вакцинација становника који су се пријавили путем портал еУправе по унапред заказаном термину на локацијама у самом граду.

Радпоред вакцинација без заказивања:
Здравствена станица Јабука – 7. април од 8-15 часова
Здравствена станица Долово – 8. април од 8-15 часова
Здравствена станица Глогоњ – 9. април од 8-15 часова
Здравствена станица Качарево – 10. април од 8-15 часова
Здравствена станица Омољица за грађане Омољице и Иванова – 11. април од 8-15 часова
Здравствена станица Старчево – 12. април 8-15 часова
Здравствена станица Банатско Ново Село – 13. април од 8 до 15 часова
Здравствена станица Банатски Брестовац – 14. април од 8 до 15 часова

Ostavite odgovor