Поводом Светског дана заштите животне средине Завод за јавно здравље Панчево приредио је изложбу еколошки ангажованих фотографија “ОД ПЛАСТИКЕ ДО ФАНТАСТИКЕ”, свечано отворену 04.06.2018.у Културном центру Панчева.

Данас практично нигде више не може да се види крајолик који није „украшен“ пластичним кесама, нарочито у овим балканским крајевима. Зато је неопходно да се пробудимо и схватимо да свако од нас као појединац и као део друштва, утиче на квалитет живота и здравље у целини. Засадимо дрво, негујмо живи свет, вратимо се правим вредностима, поштовању, складу, разумевању. Излечимо се од незаинтересованости и чекања да неко други почисти наше двориште. Ширимо позитивност, љубав на личном, професионалном и универзалном плану, да растемо и одрастемо у топле, насмејане и вредне људе. Да упутимо поруку јавности и нама самима помогли су нам ученици ОШ „Ђура Јакшић“ Панчево, Татјана Васиљевић и фантастични хор Dance factory предвођен Бојаном Вунтуришевић.

Фотографије за изложбу одабрао је Имре Сабо мајстор фотографије Фото савеза Србије, а  по квалитету фотографија и звању аутора чији су радови изложени изложба је I ранга.

У  конкуренцији младих аутора до 16 година, похвале су освојиле : Сара Јанчов,  Мариа Балог и Срна Остојин.  III награда припала је Сари Михајловић из Параћина, II награда Ани Ђикић из Сомбора.

Најбољи рад у конкуренцији младих послала нам је Љубица Парлић из Плочица, чланица Фото групе Дунавац из Иванова.

 

Љубица Парлић „У цвећу“

 

У конкуренцији одраслих аутора похвале су освојили Александар Буђевац из Крагујевца, Пиерре Грујичић из Београда и Виолета Милутиновић из Београда. III награда и бронзана плакета Фото савеза Србије припада Зорану Милутиновићу, II награда и сребрна плакета Замбо Петру.

Најбоља фотографија на овогодишњем конкурсу је фотографија „ВЕЋ ЛИЧИМО“ Савовић Миленка из Чачка. Миленку припада златна плакета Фото савеза Србије и специјална награда коју дарује Ронилачки клуб „Свет роњења“ која ће му омогућити да се окуша и у подводној фотографији.

 

„Већ личимо“ Миленко Савовић

 

Изложба је отворена до 14.06.2018. у Културном центру Панчева, Живојина Мишића 4.

https://www.facebook.com/bijenaleumetnickog.decjegizraza/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor