Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine Zavod za javno zdravlje Pančevo priredio je izložbu ekološki angažovanih fotografija “OD PLASTIKE DO FANTASTIKE”, svečano otvorenu 04.06.2018.u Kulturnom centru Pančeva.

Danas praktično nigde više ne može da se vidi krajolik koji nije „ukrašen“ plastičnim kesama, naročito u ovim balkanskim krajevima. Zato je neophodno da se probudimo i shvatimo da svako od nas kao pojedinac i kao deo društva, utiče na kvalitet života i zdravlje u celini. Zasadimo drvo, negujmo živi svet, vratimo se pravim vrednostima, poštovanju, skladu, razumevanju. Izlečimo se od nezainteresovanosti i čekanja da neko drugi počisti naše dvorište. Širimo pozitivnost, ljubav na ličnom, profesionalnom i univerzalnom planu, da rastemo i odrastemo u tople, nasmejane i vredne ljude. Da uputimo poruku javnosti i nama samima pomogli su nam učenici OŠ „Đura Jakšić“ Pančevo, Tatjana Vasiljević i fantastični hor Dance factory predvođen Bojanom Vunturišević.

Fotografije za izložbu odabrao je Imre Sabo majstor fotografije Foto saveza Srbije, a  po kvalitetu fotografija i zvanju autora čiji su radovi izloženi izložba je I ranga.

U  konkurenciji mladih autora do 16 godina, pohvale su osvojile : Sara Jančov,  Maria Balog i Srna Ostojin.  III nagrada pripala je Sari Mihajlović iz Paraćina, II nagrada Ani Đikić iz Sombora.

Najbolji rad u konkurenciji mladih poslala nam je Ljubica Parlić iz Pločica, članica Foto grupe Dunavac iz Ivanova.

 

Ljubica Parlić „U cveću“

 

U konkurenciji odraslih autora pohvale su osvojili Aleksandar Buđevac iz Kragujevca, Pierre Grujičić iz Beograda i Violeta Milutinović iz Beograda. III nagrada i bronzana plaketa Foto saveza Srbije pripada Zoranu Milutinoviću, II nagrada i srebrna plaketa Zambo Petru.

Najbolja fotografija na ovogodišnjem konkursu je fotografija „VEĆ LIČIMO“ Savović Milenka iz Čačka. Milenku pripada zlatna plaketa Foto saveza Srbije i specijalna nagrada koju daruje Ronilački klub „Svet ronjenja“ koja će mu omogućiti da se okuša i u podvodnoj fotografiji.

 

„Već ličimo“ Milenko Savović

 

Izložba je otvorena do 14.06.2018. u Kulturnom centru Pančeva, Živojina Mišića 4.

https://www.facebook.com/bijenaleumetnickog.decjegizraza/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor