Поштоване колеге, здравствени радници и сарадници на специјализацијама, будуће колеге и заинтересовани суграђани, обавештавамо Вас да је Градска библиотека Панчево, у жељи да адекватно одговори новим захтевима корисника који се односе не само на класичне већ и на електронске изворе информација, проширила обим својих услуга:

  • Основан је Информационореферални центар(ИРЦ) као организациони део Одељења за комуникацију и инклузију Градске библиотеке Панчево. Својим члановима пружа помоћ при изради семинарских, матурских, истраживачких и стручних радова упућујући их на информационе изворе (штампане и електронске) до којих се долази преко академских сервиса, а за разлику од података који се могу добити директно преко интернета. Корисник сазнаје податке о доступности тражене публикације како у електронској тако и у папирној форми. Библиотечки информатор упућује кориснике на валидне изворе података. Помоћ обухвата и сам приступ информацијама, обуку за самостално претраживање библиотечких извора, одговоре по питању поштовања ауторских права и ограничавања коришћења доступних извора, са једне и отвореног приступа знању са друге стране. Такође одговара на корисничка питања директно, телефоном или путем електронске поште. На сајту библиотеке налази се формулар за тематско претраживање. Градска библиотека Панчево повезана је на Академску мрежу Србије/АМРЕС и приступна је тачка Eduroam сервиса ове мреже.
  • Свим истраживачима који желе да буду утоку са најновијим научним трендовима, код нас и у свету, омогућен је приступ садржају KoBSON-а, е-бази која садржи 35.000 часописа у пуном тексту и више од 100.000 књига. ИРЦ се налази у згради Градске библиотеке Панчево,на првом спрату.Члановима је на располагању рачунар за претраживање специјализованих база података у доступним претраживачима.
  • Библиотекар информатор- Милица Ђурђев

КОНТАКТ

 

Ostavite odgovor