Zavod za javno zdravlje Pančevo ove godine organizuje 8. izložbu fotografija „Objektivom kroz svet oko nas 2018“, sa temom “OD PLASTIKE DO FANTASTIKE”

Izložba je posvećena Svetskom danu zaštite životne sredine koji ove godine potencira priču o ograničenju upotrebe plastike koja zatrpava planetu, guši je i truje i ne može se razgraditi za čitav vek. Ovom izložbom želimo da pokažemo, da lepotu prirode nije potrebno dodatno ukrašavati, da plastika ne živi u prirodi, da iako se toliko odomaćila u našim životima i okruženju, mora imati razumnu meru i sklad.

Izložba je koncipirana od fotografija prirode Srbije, pristiglih na fotokonkurs, u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije i uticaj čoveka na prirodu Srbije. Neophodno je da se svi zajedno zapitamo da li, „ako nosimo plastično odelo i plastika je naša hrana, da li smo plastični i mi?“  i probudimo svest o delovanju pojedinca i društva na kvalitet života i zdravlje u celini.

Fotografije za izložbu odabrao je Imre Sabo majstor fotografije Foto saveza Srbije, a  po kvalitetu fotografija i zvanju autora čiji će radovi biti prikaza izložba je I ranga. Izložba se realizuje u dva segmenta: Izložba fotografije mladih do 16 godina  i Izložba fotografije odraslih autora i deo je ekološkog segmenta Međunarodnog BUDI festivala u Pančevu, a organizuje se pod pokroviteljstvom Fotosaveza Srbije.

Pozivamo Vas na svečano otvaranje izložbe i dodelu nagrada u ponedeljak 4.juna 2018. u 18.30 časova u foajeu Kulturnog centra Pančevo. Gosti otvaranja su Bojana Vunturišević, dirigent i naš ekopromoter i Dance factory hor iz Beograda.

Pre otvaranja izložbe, istog dana od 16.30 časova Zavod u saradnji sa Foto savezom Srbije organizuje radionicu „Od škljocanja do fotografisanja“ namenjenu mladima, radionicu vodi Zoltan Bisak.

 

 

Ostavite odgovor