ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ВАЖНИХ ДАТУМА ИЗ КАЛЕНДАРА ЈАВНОГ ЗДРАВЉА, расписани су конкурси за избор најбољих ликовних и литерарних радова за децу предшколског и школског узраста .

 Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” – Центар за промоцију здравља и мрежа института/завода за јавно здравље у Републици Србији расписују конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова на следеће теме:

  • „ЗДРАВЕ НАВИКЕ ЗА ЗДРАВЕ ЗУБЕ”
  • „ПОДРЖИ ДОЈЕЊЕ – ЗА ЗДРАВИЈУ ПЛАНЕТУ”
  • „ЗДРАВЉЕ НА УСТА УЛАЗИ“

Конкурс је намењен деци из предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да се подстакне здравственоваспитни рад у предшколским установама и основним школама на тему оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади. За сваку од тема, по три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика узраста I–IV разред основне школе и V–VIII разред основне школе, предшколске установе и школе могу да доставе окружном заводу/институту за јавно здравље, Центру за промоцију здравља, са назнаком „За конкурс – Недеља здравља уста и зуба”, односно „За конкурс – Светска недеља дојења” и „За конкурс – Октобар месец правилне исхране” најкасније до 25. октобра 2020. године. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Радови са територије Јужнобанатског округа достављају се Заводу за јавно здравље Панчево – Одсек за промоцију здравља, Пастерова 2, 26000 Панчево.

Најбољи ликовни и литерарни радови биће изабрани на нивоу округа, а затим их окружни заводи/институти за јавно здравље достављају Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” како би се прогласио и промовисао најбољи дечији рад за сваку од кампања. Најбољи радови сваке од кампања ће бити штампани у виду постера током 2021. године.

Конкурс није наградног карактера, већ се кроз избор и промоцију најбољих дечијих радова подстиче здравственоваспитни рад који прати израду радова. Најбољи радови биће изабрани и промовисани на окружном нивоу. Најбољи радови на националном нивоу биће постављени на сајту Института за јавно здравље Србије. Радови се не враћају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено-промотивног материјала у циљу континуиране промоције здравих стилова живота.

Ликовни рад у наслову чланка је најбољи рад у категорији ликовних радова од I-IV разреда на конкурсу „ПОДРЖИ ДОЈЕЊЕ– ОСНАЖИ РОДИТЕЉЕ. САДА И УБУДУЋЕ” 2019.године, ученик IV/3 разреда ОШ „Милош Савић” Лучица

Оставите одговор