POVODOM OBELEŽAVANJA VAŽNIH DATUMA IZ KALENDARA JAVNOG ZDRAVLJA, raspisani su konkursi za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskog i školskog uzrasta .

 Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” – Centar za promociju zdravlja i mreža instituta/zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji raspisuju konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na sledeće teme:

  • „ZDRAVE NAVIKE ZA ZDRAVE ZUBE”
  • „PODRŽI DOJENJE – ZA ZDRAVIJU PLANETU”
  • „ZDRAVLJE NA USTA ULAZI“

Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstvenovaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi. Za svaku od tema, po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika uzrasta I–IV razred osnovne škole i V–VIII razred osnovne škole, predškolske ustanove i škole mogu da dostave okružnom zavodu/institutu za javno zdravlje, Centru za promociju zdravlja, sa naznakom „Za konkurs – Nedelja zdravlja usta i zuba”, odnosno „Za konkurs – Svetska nedelja dojenja” i „Za konkurs – Oktobar mesec pravilne ishrane” najkasnije do 25. oktobra 2020. godine. Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Radovi sa teritorije Južnobanatskog okruga dostavljaju se Zavodu za javno zdravlje Pančevo – Odsek za promociju zdravlja, Pasterova 2, 26000 Pančevo.

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim ih okružni zavodi/instituti za javno zdravlje dostavljaju Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad za svaku od kampanja. Najbolji radovi svake od kampanja će biti štampani u vidu postera tokom 2021. godine.

Konkurs nije nagradnog karaktera, već se kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiče zdravstvenovaspitni rad koji prati izradu radova. Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou. Najbolji radovi na nacionalnom nivou biće postavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije. Radovi se ne vraćaju već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno-promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije zdravih stilova života.

Likovni rad u naslovu članka je najbolji rad u kategoriji likovnih radova od I-IV razreda na konkursu „PODRŽI DOJENJE– OSNAŽI RODITELJE. SADA I UBUDUĆE” 2019.godine, učenik IV/3 razreda OŠ „Miloš Savić” Lučica

Ostavite odgovor