U okviru prvog globalnog UNICEF-ovog meseca roditeljstva, UNICEF u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, nastavlja kampanju „Svaki trenutak je važan” sa fokusom na pozitivno roditeljstvo.

Cilj kampanje je da se istakne važnost uloge roditelja i staratelja u razvoju dece, jer su oni ključne arhitekte dečijeg okruženja. Od prvih dana života deteta, roditelji ili staratelji omogućavaju pružanje osnovnih sastojaka važnih za rani razvoj mozga – ishranu, stimulaciju, zaštitu, ljubav, interakciju i igru.

Kampanja promoviše pozitivno roditeljstvo kao stil života u kojem dete nije objekat vaspitanja, već partner svojih roditelja ili staratelja u učenju, igranju i u životu. Dete je snažna ličnost, ali bez obzira na to koliko je zrelo, svako dete komunicira i igra se, istražuje svoju sredinu i otvara vrata odraslima da „uskoče” u taj proces.

Unicef – roditeljski kutak

Ostavite odgovor