Tačno u 12 sati, 03.10.2021. godine na Keju Radoja Dakića  u Pančevu, Zavod za javno zdravlje Pančevo se pridružuje regionalnoj akciji “Ženskog centra Milica” i organizuje biciklističku vožnju “DAJ PEDALU RAKU” i u našem gradu.

Pančevo će biti drugi put na mapi gradova gde se ova vožnja organizuje.

Udruženje građana “Ženski centar Milica”  03.10.2021.god. tradicionalno, sedmi put, u preko 30 gradova Srbije i regiona obeležava Oktobar- mesec borbe protiv raka dojke, kroz biciklističku vožnju podrške „Daj pedalu raku“. Gradovima i opštinama iz Srbije koji od početka učestvuju u vožnji , prošle godine su se priključili i gradovi iz Slovenije, tako da je kampanja dobila regionalni karakter, a ove godine su i potvrdili učešće gradovi iz Hrvatske i Severne Makedonije.

Biciklistička vožnja podrške je deo kampanje  “Daj pedalu raku” koja se sprovodi uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i uz podršku IJZS „Dr Milan Jovanović Batut“.

 Cilj kampanje, pored podrške ženama koje se bore sa rakom dojke, je i promovisanje  važnosti obavljanja redovnih pregleda i samopregleda, upražnjavanje zdravih stilova života  posebno sporta sa akcentom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji.

ZAVRTIMO ZAJEDNO TOČKOVE BICIKLA I DAJMO PEDALU RAKU!

 Sami možda idemo brže ali zajedno stižemo dalje, do svake žene u Srbiji i regionu.

Ostavite odgovor