Tačno u 12 časova, 01.10.2022. godine u Narodnoj bašti Pančevo, Zavod za javno zdravlje Pančevo se pridružuje regionalnoj akciji udruženja “Ženski centar Milica” i organizuje biciklističku vožnju “Daj pedalu raku” i u našem gradu.

Ova biciklistička vožnja ima za cilj  da pruži podršku ženama koje se bore sa rakom dojke, ali i da promoviše važnosti obavljanja redovnih pregleda i samopregleda i da skrene pažnju na značaj upražnjavanja zdravih stilova života, posebno sporta, sa akcentom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji.

Biciklistička vožnja “Daj pedalu raku” će početi u 12 časova u celom regionu, 1. oktobra.

U Pančevu je okupljanje na ulazu u Narodu baštu (ulica Pasterova) u 11.45, , vožnja počinje u 12 časova, zatim se vozi biciklističkom stazom oko Narodne bašte (ulicom Miloša Trebinjca, Prvomajskom, Bore Stankovića, zatim biciklističkom stazom u ulici Miloša Obrenovića i ulicom Miloša Trebinjca nazad na početak vožnje- ulaz u Narodnu baštu)

Pančevo će, po treći put, biti na mapi gradova gde se ova vožnja organizuje.

Biciklistička vožnja će se održati u 30 gradova u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj: u Beogradu (TC UŠĆE), Vrnjačkoj Banji, Nišu, Vranju, Užicu, Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Kragujevcu, Topoli, Kučevu, Stopanji, Trsteniku, Majdanpeku, Subotici, Aranđelovcu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Velikom Gradištu, Arilju, Svrljigu, Šapcu, Pančevu, Tutinu,Lapovu, Sremskoj Kamenici, Slovenskoj Bistrici, Zagrebu….

Biciklistička vožnja podrške je deo kampanje “Daj pedalu raku” koja se sprovodi uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i uz podršku IJZS „Dr Milan Jovanović Batut“.

ZAVRTIMO ZAJEDNO TOČKOVE BICIKLA I DAJMO PEDALU RAKU!

Ostavite odgovor