Zavod za javno zdravlje Pančevo će se ove godine priključiti aktivnostima Kancelarije za mlade Pančeva na obeležavanju Međunarodnog dana mladih i prikazati svoj rad u oblasti promocije zdravlja i zdravstvenog vaspitanja.  Na zajedničkoj tribini s ostalim udruženjima mladih i za mlade grada Pančeva u Domu omladine Pančevo 12.08.2017. u 18:30h biće prikazani i rezultati ispitivanja poremećaja ponašanja mladih u vezi upotrebe interneta, ali već od 17:00h će stručnjaci Zavoda biti na svom štandu dostupni mladima za savete, razgovore, razmene ideja…

  1. avgust je proglašen za Međunarodni dan mladih 1999. godine na predlog Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na Svetskoj ministarskoj konferenciji za mlade u Lisabonu 1998. godine, s idejom promocije Svetskog akcionog programa za mlade koji je usvojen 1995 Rezolucijom 50/81. Ovim se osnažuju mladi širom sveta da organizuju aktivnosti radi podizanja svesti o njihovim problemima i položaju u društvu. Slogan ovogodišnje kampanje je ”Mladi grade mir”. Međunarodni dan mladih 2017. je posvećen učešću mladih u prevenciji konflikata, transformaciji društva, kao i u inkluziji, socijalnoj pravdi i održivom miru.

Ciljevi ovogodišnje kampanje su:

  • Povećati učešće mladih, izgradnju partnerstva
  • Povećati ulaganje u mlade
  • Povećati interkulturalno razumevanje i toleranciju među mladima.

Svi mogu da se uključe i da na zabavan način podele poruku mladih mladima putem društvenih mreža, lokalnog lista, radio emisija, tribina… Posebno su značajne međugeneracijske, interkulturalne diskusije, razmene ideja koje promovišu prihvatanje, toleranciju, nenasilje i različitost pojedinaca i mladih.

Mlade pančevci će imati priliku da se druže na koncertu u Letnjoj bašti Doma omladine Pančevo od 21:30h, ali je isto tako važno da kroz druženje i saradnju prepoznaju potencijale za izgradnju sopstvene budućnosti i internacionalne bezbednosti u okviru postojećih i budućih kapaciteta.

Ostavite odgovor