Завод за јавно здравље Панчево ће се ове године прикључити активностима Канцеларије за младе Панчева на обележавању Међународног дана младих и приказати свој рад у области промоције здравља и здравственог васпитања.  На заједничкој трибини с осталим удружењима младих и за младе града Панчева у Дому омладине Панчево 12.08.2017. у 18:30h биће приказани и резултати испитивања поремећаја понашања младих у вези употребе интернета, али већ од 17:00h ће стручњаци Завода бити на свом штанду доступни младима за савете, разговоре, размене идеја…

  1. август је проглашен за Међународни дан младих 1999. године на предлог Генералне скупштине Уједињених нација на Светској министарској конференцији за младе у Лисабону 1998. године, с идејом промоције Светског акционог програма за младе који је усвојен 1995 Резолуцијом 50/81. Овим се оснажују млади широм света да организују активности ради подизања свести о њиховим проблемима и положају у друштву. Слоган овогодишње кампање је ”Млади граде мир”. Међународни дан младих 2017. је посвећен учешћу младих у превенцији конфликата, трансформацији друштва, као и у инклузији, социјалној правди и одрживом миру.

Циљеви овогодишње кампање су:

  • Повећати учешће младих, изградњу партнерства
  • Повећати улагање у младе
  • Повећати интеркултурално разумевање и толеранцију међу младима.

Сви могу да се укључе и да на забаван начин поделе поруку младих младима путем друштвених мрежа, локалног листа, радио емисија, трибина… Посебно су значајне међугенерацијске, интеркултуралне дискусије, размене идеја које промовишу прихватање, толеранцију, ненасиље и различитост појединаца и младих.

Младе панчевци ће имати прилику да се друже на концерту у Летњој башти Дома омладине Панчево од 21:30h, али је исто тако важно да кроз дружење и сарадњу препознају потенцијале за изградњу сопствене будућности и интернационалне безбедности у оквиру постојећих и будућих капацитета.

Ostavite odgovor