Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” и мрежа института/завода за јавно здравље у Републици Србији расписују конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова на следеће теме:

  1. ЧУВАМ СВОЈЕ ЗУБЕ, ПОНОСИМ СЕ ОСМЕХОМ”
  2. „МАЈЧИНО МЛЕКО ЈЕ НАЈБОЉА ХРАНА”
  3. „ПРАВИЛНА ИСХРАНА ЧУВА ТВОЈЕ ЗДРАВЉЕ”

Конкурс је намењен деци из предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади.

За сваку од тема, по три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика узраста I– IV разреда основне школе и V–VIII разреда основне школе, предшколске установе и школе могу да доставе окружном заводу/институту за јавно здравље, Центру за промоцију здравља, са назнаком „За конкурс – Недеља здравља уста и зуба”, односно „За конкурс – Светска недеља дојења” и „За конкурс – Октобар месец правилне исхране” најкасније до 31. октобра 2023. године. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Радови за Јужнобанатски округ шаљу се Заводу за јавно здравље Панчево – Одсек за промоцију здравља, Пастерова 2, 26 000 Панчево.

Најбољи ликовни и литерарни радови биће изабрани на нивоу округа, а затим их окружни заводи/институти за јавно здравље достављају Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” како би се прогласио и промовисао најбољи дечији рад за сваку од кампања, који ће бити штампан у виду постера током 2024. године.

Конкурс није наградног карактера, већ се кроз избор и промоцију најбољих дечијих радова подстиче здравствено васпитни рад који прати израду радова. Најбољи радови биће изабрани и промовисани на окружном нивоу. Најбољи радови на националном нивоу биће постављени на сајт Института за јавно здравље Србије. Радови се не враћају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено промотивног материјала у циљу континуиране промоције здравих стилова живота.

Александра Радовановић, ОШ „Братство-јединство“, Панчево

Најбољи ликовни рад у категорији виших разреда ОШ у РС на тему „Подржи дојење! Мајчино млеко-најбоља храна“

Ostavite odgovor