У сусрет Светском дану заштите животне средине, Завод за јавно здравље Панчево уприличиће у наредној седмици неколико активности намењених деци али и одраслима,  под називом ПОВРАТАК ПРИРОДИ. Све активности део су БУДИ манифестације.

Желимо да укажемо на неопходан повратак природи и очувању биљног и животињског света, за акцентом на важност свог живог света и важност унапређења квалитета ваздуха. Циљ нам је да истакнемо да људи нису сами на овоме свету, да у природи морамо поштовати сав живот, и да је потребно да се из свог урбаног, модерног, виртуелног, технолошки често пренатрпаног  света – вратимо природи.

У то име организујемо:

4.јуна у 12 часова у ОШ „Бранко Радичевић“ Панчево у сарадњи са Центром за промоцију науке из Београда отварање изложбе ИНТЕЛИГЕНЦИЈА БИЉАКА у жељи да ђаци нашег града овом занимљивом интерактивном изложбом ближе упознају живи свет биљака  и доживе овај свет упознајући чула биљака. Изложба ће бити отворена до 12.јуна – позивамо школе да се организују и посете ову изузетно занимљиву изложбу.

У наставку 4.јуна од 12.30 часова двориште ОШ „Бранко Радичевић“  радионица за ученике 5-8.разреда под називом КОЈЕ ЈЕ БОЈЕ ВАЗДУХ (у сарадњи са Регионалним центром за таленте „Михајло Пупин“и Ботаничком баштом Јевремовац) са идејом да се ђаци упознају са одликама ваздуха, како се може испитати квалитет ваздуха и како посматрањем лишајева и других биоиндикатора у природи можемо сами открити много тога о чистоћи ваздуха.

Од 18.30 часова истог дана (4.јуни) у фоајеу Културног центра Панчево, у сарадњи са Фото савезом Србије,  свечано ћемо отворити Девету изложбу еколошки ангажованих фотографија Објективом кроз свет око нас, која ове године има тему ПОВРАТАК ПРИРОДИ. Уз богат културно-уметнички програм свечано ћемо доделити награде за најбоље фотографије по избору селектора Фото савеза Србије. Изложба ће бити отворена до 15.јуна.

У среду 5.јуна од 12 часова у Еко павиљону Народне баште у сарадњи са Природњачким музејом Београд, организујемо радионицу за децу под називом ПАУЦИ И ЈОШ ПОНЕШТО, где ће се деца упознати са важношћу инсеката у природи, њиховом улогом, одговараћемо на питање откуда страх од инсеката и паукова, и правићемо луткице у облику ових малих бића.

У суботу 8.јуна од 12 часова у градском парку у башти Олее у сарадњи са Удружењем пчелара и Кућом здравља Олеа одржаћемо радионицу ШТА ПЧЕЛЕ ЖЕЛЕ са жељом да деци приближимо важну чињеницу да на нашој планети нема живота без пчела, показаћемо шта пчелари раде, где то пчеле крију мед то јест како изгледа кошница изнутра, шта све од пчелињих производа користимо у свакодневном животу, а онда ћемо правити мале козметичке препарате и здраве ужине на бази меда.

И све ово у жељи  да све нас и Вас, позовемо на сарадњу и суживот са природом у циљу очувања здравља и здраве животне средине.

Добродошли!

У наслову рад „Бг еко 4“ ел гвојос, I награда на фотоконкурсу Објективом кроз свет око нас 2019.

Оставите одговор