Институт за јавно здравље Cрбије Др Милан Јовановић Батут” Центар за промоцију здравља и мрежа института/завода за јавно здравље у Републици Србији расписују конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова  на следеће теме:

  1. „ЧУВАМ СВОЈЕ ЗУБЕ – ПОНОСИМ СЕ ОСМЕХОМ “
  2. „ДОЈЕЊЕ ЈЕ ПОКЛОН ЗА ЦЕО ЖИВОТ“
  3. „БИРАМ ПАМЕТНИЈЕ, ХРАНИМ СЕ ЗДРАВИЈЕ“

Конкурс је намењен деци из предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади.

За сваку од тема, по три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика – узраст I – IV разред основне школе и V-VIII разред основне школе, предшколске установе и школе из Јужнобанатског округа могу да доставе Заводу за јавно здравље Панчево, Одсек за промоцију здравља, са назнаком  „За конкурс – Недеља здравља уста и зуба“, односно „За конкурс – Светска недеља дојења“ и „За конкурс – Октобар месец правилне исхране“ најкасније до 29. октобра 2021. године, на адресу Пастерова 2, Панчево или да донесу лично на адресу Вука Караџића 8, Панчево. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Најбољи ликовни и литерарни радови биће изабрани на нивоу округа, а затим их окружни заводи/институти за јавно здравље достављају Институту за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут“ до 19. новембра 2021. године како би се прогласио и промовисао најбољи дечији рад за сваку од кампања који ће бити штампан у виду постера током 2022. године.

Конкурс није наградног карактера већ се кроз избор и промоцију најбољих дечијих радова подстиче здравствено васпитни рад који прати израду радова. Најбољи радови биће изабрани и промовисани на окружном нивоу. Најбољи радови на националном нивоу биће постављени на сајту Института за јавно здравље Србије. Радови се не враћају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено промотивног материјала у циљу континуиране промоције здравих стилова живота.

Фотографија: 1.место на конкурсу „Здравље на уста улази“, ОШ „Бора Станковић“, Вучје, Лесковац-ученица 1.разреда

Оставите одговор