OKTOBAR MESEC PRAVILNE ISHRANE 2011. GODINE “Cena hrane - od krize do stabilnosti“

altZavod za javno zdravlje Pančevo je povodom Oktobra meseca pravilne ishrane 2011. godine učestvovao u  nekoliko akcija u zajednici.

U OŠ “Aksentije Maksimović” u Dolovu u saradnji sa Mesnom zajednicom, Zdravstvenom stanicom Dolovo i Crvenim krstom organizovana je nedeljna akcija prikupljanja hrane za starije i siromašne građane u selu od strane učenika škole. Na kraju akcije je 17. oktobra 2011. godine organizovana priredba i radionica u prostorijama škole na temu zdrave ishrane kao i zdravstveno predavanje Prim. mr. sc. med. dr Radmilile Jovanović, specijaliste higijene iz Zavoda za javno zdravlje za učenike viših i nižih razreda škole.

 

18. oktobra 2011. godine Zavod za javno zdravlje organizovao je akciju sa Preventivnim centrom DZ Pančevo u OŠ “Miroslav Antić” u Pančevu. U akciji preventivnih pregleda učestvovalo je 40 zaposlenih iz škole.

19. oktobra 2011. godine  je u Gerontološkom centru Pančevo održano zdravstveno predavanje za korisnike usluga ovog centra. Predavanje su obavila dva lekara iz Zavoda sa temama: ”16. oktobar 2011. godine - Svetski dan hrane”  Prim. mr. sc. med. dr Radmila Jovanović, specijalista higijene i “Kako postati i ostati aktivan u trećem dobu” Prim. dr spec. higijene Dubravka Nikolovski. Predavanju je prisustvovalo 50 korisnika centra.

Sve osnovne škole i predškolske ustanove u Južnobanatskom okugu su obaveštene o nagradnom konkursu za decu školskog i predškolskog uzrasta na nacionalnom nivou vezano za obeležavanje Oktobra meseca pravilne ishrane 2011. godine na teme: Pravilna ishrana i zdravljei  Cena hrane - od krize do stabilnosti.

 

alt    alt     alt