Тачно у 12 сати, 03.10.2021. године на Кеју Радоја Дакића  у Панчеву, Завод за јавно здравље Панчево се придружује регионалној акцији “Женског центра Милица” и организује бициклистичку вожњу “ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ” и у нашем граду.

Панчево ће бити други пут на мапи градова где се ова вожња организује.

Удружење грађана “Женски центар Милица”  03.10.2021.год. традиционално, седми пут, у преко 30 градова Србије и региона обележава Октобар- месец борбе против рака дојке, кроз бициклистичку вожњу подршке „Дај педалу раку“. Градовима и општинама из Србије који од почетка учествују у вожњи , прошле године су се прикључили и градови из Словеније, тако да је кампања добила регионални карактер, а ове године су и потврдили учешће градови из Хрватске и Северне Македоније.

Бициклистичка вожња подршке је део кампање  “Дај педалу раку” која се спроводи уз институционално покровитељство Министарства здравља Републике Србије, Министарства омладине и спорта Републике Србије и уз подршку ИЈЗС „Др Милан Јовановић Батут“.

 Циљ кампање, поред подршке женама које се боре са раком дојке, је и промовисање  важности обављања редовних прегледа и самопрегледа, упражњавање здравих стилова живота  посебно спорта са акцентом на бициклизам који је изузетно важан како у превенцији тако и у рехабилитацији.

ЗАВРТИМО ЗАЈЕДНО ТОЧКОВЕ БИЦИКЛА И ДАЈМО ПЕДАЛУ РАКУ!

 Сами можда идемо брже али заједно стижемо даље, до сваке жене у Србији и региону.

Оставите одговор